ViV Corporate Fashion
Search
Close this search box.

Jassen

Het type werkzaamheden bepaalt in hoge mate welke werkjas het beste voldoet aan de wensen/behoeften van je medewerkers.
De elektricien die alleen binnen werkt, heeft bijvoorbeeld geen winddichte en waterafstotende jas nodig. De wegwerker of verkeersregelaar juist weer wel. Zij werken lange tijd achter elkaar buiten en moeten droog en warm blijven. Bovendien gelden voor veel (bouw)technische beroepen extra veiligheidseisen, zoals goede zichtbaarheid (Hi-Vis). In de chemische industrie staat juist de bescherming tegen bijvoorbeeld chemische vloeistoffen weer voorop.

Het is dus belangrijk om bij de aankoop van nieuwe werkjassen vooraf per functie te inventariseren aan welke eisen de werkkleding moet voldoen. Vraag eventueel ook advies aan de RI&E-manager.

ViV Corporate Fashion heeft een breed assortiment werkjassen

Het maakt niet uit naar welke werkjas je op zoek bent voor je onderneming, ViV Corporate Fashion heeft ze werkelijk in alle kleuren, soorten en maten voor dames en heren.

Wij zijn dealer van onder meer de topmerken Snickers, Fristads, Jobman en Craft hebben wij een breed assortiment werkjassen voor dames en heren.

Op zoek naar een bepaald type werkjas? Wij hebben volop keuze uit trendy workwear die past bij jouw bedrijf.

Vul ons contactformulier in en we nemen contact met je op. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Voorburg.

Zie hieronder een impressie van onze ViV CF collectie jassen.

Droog blijven in de regen

Droog en comfortabel blijven in de regen is vooral een kwestie van de juiste soort regenkleding die bij de werkzaamheden past. De keuze is afhankelijk van diverse factoren, van het soort regen tot hoe intensief je werkt en hoeveel uur je buiten doorbrengt.

  1. Actieve werkzaamheden.
    Voor 100% waterdichtheid gedurende een hele dag actief werken in de regen kies je een waterdicht kledingstuk met getapete naden voor maximale bescherming en ademend vermogen.
  2. Basis bescherming
    Voor een basisbescherming tegen water kies je een kledingstuk dat waterafstotend is. Het kledingstuk houd je droog tijdens motregen en heeft nog steeds een ademende werking.
  3. Werkzaamheden met lage intensiteit.
    Voor 100 procent waterdichtheid tijdens laag-intensief werk in stromende regen, kies je een PU-kledingstuk met gelaste naden.
 
 

EN 343 bescherming tegen regen

Regen maakt je niet alleen nat, maar ook koud en belemmert je werkprestaties. EN 343 specificeert de prestaties en vereisten van kleding die beschermt tegen regen en vocht. De norm definieert de waterpenetratieweerstand van de stof en naden van het kledingstuk en de weerstand tegen waterdamp. Beide hebben drie classificaties (1, 2, 3 en 4) waarbij classificatie 4 de beste prestaties aangeeft.

Vergeet niet dat hoewel een gecertificeerd product beschermt tegen regen, de drager toch van binnenuit nat en koud kan zijn door zweten en gebrek aan efficiënte ventilatie (ademend vermogen) in het kledingstuk. Om de ophoping van vochtdamp (zweet) uit het lichaam te minimaliseren, moet de gebruiker kleding kiezen op basis van de werkintensiteit. Hoe hoger de intensiteit, hoe hoger ademend vermogen nodig is, en omgekeerd.

Warm blijven in de kou

Als je niet juist gekleed bent, zal koud weer je prestaties meedogenloos in de weg zitten, je bewegingen belemmeren en heel veel energie kosten.

Een shelljack van hoge kwaliteit is een geweldig kledingstuk voor het buiten houden van koude wind en regen en om een isolerende luchtlaag tussen de jas en het tussenlaag-kledingstuk te creëren. Maar als het echt koud is of wanneer je vaak wisselt tussen warme en koude omstandigheden (binnen/buiten), is een geïsoleerd shelljack vaak een betere optie, omdat je hiermee makkelijk en snel je werkoutfit kunt aanpassen.

Ventilatie houdt de kou buiten.

Het is niet ingewikkeld om je warm te kleden wanneer het buiten koud is. Het kiezen van de juiste soort kleding vereist echter wat meer aandacht. Wanneer je hard werkt, gaat je lichaam transpireren. Wanneer je weer ontspant koel je af door het vocht dat je lichaam geproduceerd heeft. Om droog en comfortabel te blijven heb je geavanceerde ventilatie nodig en de mogelijkheid om je lichaamstemperatuur te regelen. Wij raden je daarom aan om altijd de ademende eigenschappen van de buitenste kleding in overweging te nemen. Het ademende vermogen wordt bepaald door twee factoren; enerzijds de ademende werking van de stof en/of anderzijds de geïntegreerde functies voor ventilatie, zoals ritsen of stukken gaas.

EN342 bescherming tegen kou

EN 342 specificeert de vereisten en prestaties van kleding ontworpen om te beschermen tegen afkoeling van het lichaam in koude omgevingen. Het is mogelijk om afzonderlijke kledingstukken te certificeren als evenals een hele outfit in verschillende lagen.

Het dragen van meerdere lagen is een geweldige manier om de isolatie te vergroten en verbetert de bescherming tegen kou. De gelaagde outfit maakt het ook gemakkelijk om aan snelle temperatuurveranderingen aan te passen. Onthoud dat zweten vermeden moet worden bij continue blootstelling aan kou, omdat vochtopname geleidelijk de isolatie vermindert. Bij wind neemt de behoefte aan bescherming toe.

Wees de wind te slim af

Wind zorgt daadwerkelijk voor afkoeling. De wind kan ervoor zorgen dat de temperatuur aanzienlijk daalt, zelfs op een droge en heldere dag, en dat heeft invloed op je lichaamswarmte en comfort. Daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn.

Welke werkkleding moet je kiezen bij winderig weer?

Net als bij alle andere weersomstandigheden zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden wanneer jij je aankleedt voor een winderige werkdag. Afhankelijk van het seizoen wil je misschien een basislaag aantrekken voor de warmte of om vocht af te voeren. Of misschien is het handiger om er een shelljack bij te dragen, die gemakkelijker uit te doen is wanneer de wind gaat liggen. 

Natuurlijk is ook tijd van belang. Hoe langer de werkdagen, hoe hoger de eisen zijn die gesteld worden aan de techniek die in de stof wordt gebruikt voor winddichtheid. Zoals altijd speelt je lichaamswarmte ook een belangrijke rol voor jouw comfort. Wat je draagt is afhankelijk van je werkzaamheden die dag – laagintensief of actief?

Wij werken voor:

ViV Corporate Fashion Klantportaal

Voor online bestelgemak krijgen onze klanten toegang tot hun eigen klantportaal met login. In dit klantportaal plaats je heel eenvoudig nieuwe bestellingen. Snel en gemakkelijk.

Ons veilige klantportaal is zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt in te richten. Bijvoorbeeld per medewerker op vestigingsniveau. Je vindt hier alle maten en de orderhistorie per medewerker. Bekijk hier ook de status van je bestellingen.

klantportaal

ViV Corporate Fashion Klantportaal

Voor online bestelgemak krijgen onze klanten toegang tot hun eigen klantportaal met login. In dit klantportaal plaats je heel eenvoudig nieuwe bestellingen. Snel en gemakkelijk.

Ons veilige klantportaal is zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt in te richten. Bijvoorbeeld per medewerker op vestigingsniveau. Je vindt hier alle maten en de orderhistorie per medewerker. Bekijk hier ook de status van je bestellingen.

klantportaal