ViV Corporate Fashion
Search
Close this search box.

Werkschoenen

Werkschoenen: Bescherming, comfort en stijl op de werkvloer

Werk- en veiligheidsschoenen zijn een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting in diverse branches. Of je nu werkt in de bouw, de zware industrie, de logistiek, de gezondheidszorg of de horeca, je kunt niet zonder goede werkschoenen. In dit artikel vertellen we er meer over.

De ene werkschoen is de andere niet. Het soort werk en de werkomstandigheden bepalen in grote mate de eigenschappen van een werkschoen. Het is daarom belangrijk om de juiste schoen te kiezen die past bij de eisen van het werk.

Welke verschillende soorten werkschoenen zijn er?

Werkschoenen zijn afgestemd op specifieke behoeften. Zo is een veiligheidsschoen ontworpen om bescherming te bieden tegen impact, doordringende scherpe voorwerpen en elektrische gevaren. Bijvoorbeeld te dragen in de bouw of de industrie. Deze schoenen hebben vaak een stalen neus en een tussenzool van staal of kevlar.
Antislip werkschoenen zijn ideaal voor sectoren waar de werknemers te maken hebben met gladde vloeren, zoals de horeca of de logistiek. Deze schoenen hebben speciale zolen die goede grip bieden. Chemisch bestendige werkschoenen zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen chemicaliën en zuren. Er zijn ook werkschoenen met een hoge schacht die extra bescherming bieden aan de enkels.

Werkschoenen moeten passen bij de taken

Daarnaast moeten de schoenen passen bij de verschillende werkomstandigheden en de taken die de drager uitvoert. Iemand die veel loopt heeft een andere schoen nodig dan iemand die lange tijd op een plek staat. Voor beroepen waarin veel gelopen wordt, zoals in de logistiek of gezondheidszorg, zijn comfort en flexibiliteit cruciaal. De schoenen moeten een goede pasvorm hebben en lichtgewicht zijn om vermoeidheid te minimaliseren. Daarnaast is een antislipzool belangrijk om uitglijden te voorkomen.

Bij banen waarbij medewerkers veel lopen en lange dagen maken, zoals in de detailhandel of horeca, is schokabsorptie essentieel. Werkschoenen met energie absorberende hakken kunnen helpen om de impact op de vermoeide voeten en gewrichten te verminderen.
Voor beroepen die veel draaiende bewegingen vereisen, zoals in de bouw, in een magazijn of in de productie, is een goede enkelondersteuning belangrijk. Hoge modellen bieden extra steun en bescherming aan de enkels.

Mensen die buiten werken, langs de weg of in de bouw, hebben weer schoenen nodig die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Waterdichte of waterafstotende schoenen met een goede isolatie zijn hierbij essentieel. 

Wij zijn dealer van topmerk U-Power

Er worden dus veel eisen gesteld aan werk- en veiligheidsschoen. Een merk dat daar vol op inspeelt is het Italiaanse U-Power. U-Power staat bekend om zijn innovatieve technologieën en hoogwaardige materialen. Hun schoenen zijn ontworpen met het oog op veiligheid, comfort en functionaliteit, waarbij ze voldoen aan de strenge Europese normen voor gezondheid en veiligheid op het werk.
Interessant: U-Power’s unieke Infinergy®-technologie zorgt voor een energieteruggave van meer dan 55% bij elke stap, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en de productiviteit verhoogd. We zijn trotse dealer van U-Power en krijgen niets dan positieve reacties van onze klanten. U-Power biedt een breed scala aan modellen, geschikt voor verschillende werkomgevingen en weersomstandigheden.

Waar moet je op letten als je werkschoenen koopt?

Koop je werkschoenen in voor je medewerkers? Houd dan rekening met de volgende factoren. Ten eerste: comfort is essentieel! Werknemers brengen vaak lange dagen door op hun voeten. Zorg ervoor dat de schoenen goed passen en voldoende ondersteuning bieden. Denk ook na over het materiaal van de schoenen. Leer is duurzaam en ademend, terwijl synthetische materialen vaak lichter zijn
Daarnaast moet je letten op de veiligheidskenmerken die geschikt zijn voor je werkomgeving. Controleer of de schoenen voldoen aan de relevante veiligheidsnormen. Deze zijn onderverdeeld in vijf S-classificaties. De S staat voor safety.

S1: S1-werkschoenen voldoen aan de minimale eisen van een veiligheidsneus, zijn antistatisch en hebben demping in de hak. Ze zijn geschikt voor werkzaamheden in droge omstandigheden.

S1P: naast dezelfde eigenschappen als de S1-werkschoenen beschikken de S1P-werkschoenen ook over een veiligheidszool. Ze zijn daarmee geschikt voor droge plaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond kunnen liggen, zoals naalden.

S2: de S2-werkschoenen hebben ook dezelfde eigenschappen als S1-werkschoenen, aangevuld met een verhoogde waterbestendigheid. Ze zijn geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden en op plaatsen waar het mogelijk nat kan worden, zoals buiten.

S3: de S3-werkschoenen zijn een combinatie van S1P- en S2-schoenen. Deze waterbestendige werkschoenen, voorzien van een veiligheidsneus en -zool, zijn zeer populair en veelgevraagd vanwege hun geschiktheid voor diverse werkomstandigheden.

De normen S4 en S5 zijn van toepassing op werklaarzen en veiligheidslaarzen.
– S4: dit zijn werklaarzen/veiligheidslaarzen met een composiet of stalen veiligheidsneus. Voor de S4-laarzen wordt gewerkt met waterdichte materialen zoals kunststof, PU of rubber.
– S5: deze laarzen hebben dezelfde eigenschappen als S4, met als extra’s een tussenzool en een antislip profiel.

Onderhoud van werk- en veiligheidsschoenen

Om de levensduur van werkschoenen te verlengen en de beschermende eigenschappen te behouden, is goed onderhoud essentieel. Reinig de schoenen regelmatig met een borstel en mild reinigingsmiddel om vuil en modder te verwijderen. Laat ze op natuurlijke wijze drogen, vermijd directe hittebronnen zoals kachels. Inspecteer de schoenen regelmatig op slijtage of beschadigingen. Vervang ze indien nodig om de veiligheid te waarborgen. Gebruik voor leren werkschoenen een conditioner om het leer soepel en waterbestendig te houden.

Het belang van werkschoenen

De keuze van de juiste werkschoenen is van groot belang, ongeacht de branche waarin je werkt. Werkschoenen bieden niet alleen bescherming, maar ook comfort en stijl op de werkvloer. Het is belangrijk om te weten welke soorten werkschoenen beschikbaar zijn en waar je op moet letten bij het kopen. Door de juiste werkschoenen te kiezen en ze goed te onderhouden, zorg je ervoor dat je veilig en comfortabel kunt werken, zonder concessies te doen aan stijl.

Meer weten over werk- en veiligheidsschoenen en U-Power? Team ViV Corporate Fashion helpt je graag! Neem gerust contact met ons op.

Wij werken voor:

ViV Corporate Fashion Klantportaal

Voor online bestelgemak krijgen onze klanten toegang tot hun eigen klantportaal met login. In dit klantportaal plaats je heel eenvoudig nieuwe bestellingen. Snel en gemakkelijk.

Ons veilige klantportaal is zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt in te richten. Bijvoorbeeld per medewerker op vestigingsniveau. Je vindt hier alle maten en de orderhistorie per medewerker. Bekijk hier ook de status van je bestellingen.

klantportaal

ViV Corporate Fashion Klantportaal

Voor online bestelgemak krijgen onze klanten toegang tot hun eigen klantportaal met login. In dit klantportaal plaats je heel eenvoudig nieuwe bestellingen. Snel en gemakkelijk.

Ons veilige klantportaal is zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt in te richten. Bijvoorbeeld per medewerker op vestigingsniveau. Je vindt hier alle maten en de orderhistorie per medewerker. Bekijk hier ook de status van je bestellingen.

klantportaal